Bergcursus Oostenrijk

Voor beginners, gevorderden en vrije vliegers

Over de cursus

Wildschönau is een prachtige plek in Oostenrijk (Tirol). Goed aan te rijden vanuit Nederland (gem.900km)  met prima vliegcondities. Bij uitstek een vlieggebied voor de beginner en voor het beoefenen van de taken die verplicht zijn voor bergbrevet 2. Het gebied kenmerkt zich door zijn compactheid. Alles in de buurt, bergliften, startplaats, landing en een zee aan verblijfsmogelijkheden.

Deze geweldige cursus kost €575,- en is inclusief al het schoolmateriaal, de lessen en een materiaalverzekering. Met eigen materiaal slechts €335,-  (Reis en verblijf zijn niet inbegrepen)

Bijz. De eerste keer moet cursist €60,- bijdragen voor Ö-Scheine, landingskaart en vliegen onder Oostenrijkse vliegschool.
Daarnaast zijn er vele gratis faciliteiten middels de  Erlebniscard/Wildschönaucard, zoals de gratis lift, zwembad etc.

In beeld

In juli 2017 zijn we 2 weken naar Oostenrijk geweest. Ook in 2018 gaan we weer! Inschrijven (via de mail) kan al, de datums volgen snel.

Waar?

img_4999

In Wildschönau zijn verschillende hotels, campings en huisjes vlakbij de landingsplaats. Als je je inschrijft, krijg je van ons een overzicht met de beste adresjes. Een aanrader om te verblijven is de Moarhof (moar136@hotmail.de). Een leuk eenvoudig maar goed verzorgd pension op loopafstand van de lift en landingsplaats.

Zo ziet de week er uit

De bergweek begint op zondag en duurt zes dagen. Als je net begint, ben je de eerste dag(en) bezig op een lage heuvel. Daar leer je een scherm te beheersen.
We zullen daar uitvoerig de opzet-, controle- en versnellingsfase in combinatie met de 5-puntencheck oefenen en eigen maken. Dit is de basis voor een goede, veilige en vooral gecontroleerde start. Je doet de oefeningen regelmatig en maakt uiteindelijke korte hopjes van de oefenheuvel. Beheers je deze vaardigheden goed en je wilt dit graag, dan op naar de eerste hoogtevlucht!
Voor het eerst echt gaan vliegen met een hoogteverschil van 600 meter.
Ook bestaat de mogelijkheid om de eerste vlucht met een tandem te doen. Een van de instructeurs vliegt dan met je mee.
Tevens is er altijd de mogelijkheid om ook familieleden die niet meedoen met de cursus, een tandemvlucht te laten ervaren!

Wanneer kun je gaan?

2017
16 t/m 21 juli Uitverkocht
23 t/m 28 juli Uitverkocht
2018
Ook dit jaar gaan we weer,
de datum volgt snel
08082016-22

Genieten van een mooie tandemvlucht boven Wildschönau! Ook dit kan bij vliegschool Maurik paragliding.

Waar zitten wij?

Vrijvliegen bij Maurik

Jij hebt vrij recent jouw brevet B2 gehaald en je vindt de beslissing om zonder ervaren mensen om je heen te gaan vliegen nog moeilijk. Dan is een weekje mee’lopen’ met onze vliegschool een goede optie. Letterlijk alle vrijheid en toch ervaren vliegers om je heen met elke ochtend een briefing. En daarnaast is het vooral gezellig om met een groep op pad te gaan. Wees welkom en meld je aan voor een heerlijke vliegweek samen met ons in Oostenrijk!

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken