Bergcursus Oostenrijk

Voor beginners, gevorderden en vrije vliegers

Over de cursus

Tannheim is een prachtige plek in Oostenrijk (Tirol). Goed aan te rijden vanuit Nederland (vanaf Utrecht 800 km) met prima vliegcondities. Bij uitstek een vlieggebied voor de beginnende paraglider en voor de vliegers  bezig zijn met bergbrevet 2. Het gebied kenmerkt zich door zijn compactheid. Alles in de buurt, bergliften, startplaats, landing en een zee aan verblijfsmogelijkheden.

Deze geweldige cursus kost €595,- en is inclusief al het schoolmateriaal, de lessen en een materiaalverzekering. Met eigen materiaal slechts €335,-  (Reis en verblijf zijn niet inbegrepen)

In beeld

In juli 2018 gaan wij weer twee weken naar Oostenrijk! Het boeken via de site staat open. Heb je vragen? Mail naar info@maurikparagliding.nl of bel ons op 085-0495569.

Waar?

img_4999

In Tannheim zijn verschillende hotels, campings en huisjes vlakbij de landingsplaats. Als je je inschrijft, krijg je van ons een overzicht met de beste adresjes. Meer details volgen zeer binnenkort.

Zo ziet de week er uit

Beginners: Gedurende deze week leer je de basis van het paragliden in de groene bergen van Oostenrijk. We starten de week op de oefenhelling met uitleg van materiaal en de eerste opzet oefeningen. Op de tweede of derde dag ben je klaar om je eerste glijvlucht te maken. In Tannheim maken zelfs beginners tijdens hun eerste vliegweek doorgaans een lange vlucht! We evalueren altijd je vluchten en delen we de ervaring en kennis met andere cursisten/piloten.

Gevorderden starten met een persoonlijk programma wat past bij ervaring en wensen. Tannheim is de perfecte plek voor het maken van je eerste thermiek- en overlandvluchten. De omgeving biedt vele mogelijkheden voor ieder niveau van paragliden. Onderweg zijn er altijd ruime landingsterreinen aanwezig.

Vrije vliegers: Er zijn vele mogelijkheden om mooie overlandvluchten te maken. De startplaats Neunerköpfle is een prachtige uitvalbasis om te starten. Maar de nabijgelegen en beroemde startplek Tegelberg is een prachtig alternatief. En vliegen over Slot Neuschwanstein maakt het vliegfeestje helemaal compleet.

Wanneer kun je gaan?

2018
15 t/m 20 juli Reserveren
22 t/m 27 juli Reserveren
08082016-22

Waar zitten wij?

Vrijvliegen bij Maurik

Jij hebt vrij recent jouw brevet B2 gehaald en je vindt de beslissing om zonder ervaren mensen om je heen te gaan vliegen nog moeilijk. Dan is een weekje mee’lopen’ met onze vliegschool een goede optie. Letterlijk alle vrijheid en toch ervaren vliegers om je heen met elke ochtend een briefing. En daarnaast is het vooral gezellig om met een groep op pad te gaan. Wees welkom en meld je aan voor een heerlijke vliegweek samen met ons in Oostenrijk!
Wil je meer informatie over brevetten? Klik hier.

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken