Bergcursus Oostenrijk

Voor beginners, gevorderden en vrije vliegers

Over de cursus

Het Tannheimertal is gelegen op slechts 800 km rijden vanaf Utrecht en net over de grens met Duitsland. Het dorp Tannheim, waar onze vlieglocatie zich bevindt, ligt op ruim 1000 meter hoogte (Tirol, district Reutte), met prima vliegcondities voor elk vliegniveau van vliegen, inclusief overland.
Alles in de buurt: bergliften, startplaats, zeer ruime en vlakke landing en een ruime keuze aan horeca en overnachtingsmogelijkheden. Kortom, de ideale plek voor een heerlijke outdoor vakantie en om te leren paragliden!

Deze 6 daagse cursus kost € 595,- en is inclusief materiaal, de lessen en een materiaalverzekering. 

De kosten bedragen  €355,- indien je met eigen materiaal vliegt en €150,- indien je in bezit bent van paraglidingbrevet B2-B3. (Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen)

In beeld

In 2019 gaan wij weer een aantal weken naar de Alpen. Binnenkort volgt ons bergprogramma, zowel voor beginners als gevorderden.  Heb je nu al vragen, mail ons naar info@maurikparagliding.nl of bel 085-049 55 69 en dan heel graag tot ziens in onze bergweken!

Start Daniëlla in Oostenrijk

We hebben aan Daniella gevraagd hoe zij het vindt bij onze vliegschool, hierop haar reactie:
“Paragliden bij Maurik is gewoon fantastisch! De mensen, het wij-gevoel, de professionele begeleiding en de veilige aanpak. Kortom: gewoon top!”

Waar?

20171015_133905

In het sfeervolle Oostenrijkse dorpje Tannheim, net over de grens met Duitsland, zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. Je kunt je eigen onderkomen boeken in dit dorp. Mocht je advies wensen, helpen we jou graag.

De prijzen zijn exclusief overnachting, lokale start/landingsgeld en gebruik van de berglift.

Hoe ziet de week eruit?

Beginners: Gedurende deze week leer je de basis van het paragliden in de groene bergen van Oostenrijk. We starten de week op de oefenhelling met uitleg van materiaal en de eerste opzet oefeningen. Op de tweede of derde dag ben je klaar om je eerste glijvlucht te maken. Vele vluchten zijn mogelijk; het landingsterrein ligt namelijk op korte loopafstand van de berglift. We evalueren altijd je vluchten en delen de ervaring en kennis met andere cursisten/piloten.

Gevorderden: we starten met een persoonlijk programma wat past bij ervaring en wensen. Tannheim is de perfecte plek voor het maken van je eerste thermiek- en overlandvluchten. De omgeving biedt vele mogelijkheden voor ieder niveau van paragliden. Onderweg zijn er altijd ruime landingsterreinen aanwezig.

Vrije vliegers: Er zijn vele mogelijkheden om mooie overlandvluchten te maken. De startplaats Neunerköpfle is een prachtige uitvalbasis om te starten. Maar de nabijgelegen en beroemde startplek Tegelberg is een prachtig alternatief. En vliegen over Slot Neuschwanstein maakt het vliegfeestje helemaal compleet.

Wanneer kun je gaan?

2019
planning komt binnenkort
planning komt binnenkort

Zien we je terug in Oostenrijk?

Bergcursus Oostenrijk

Waar zitten wij?

Start cursus/ weekplanning

We verwachten jullie zaterdagavond om 19.00 uur bij het houten chalet van de Flugschule Tannheimertal, gelegen naast de berglift in Tannheim, waar we gezamenlijk kennismaken met elkaar. Na de uitleg gaan we eten. De cursus start zondagmorgen, waar we om 8.45 uur verzamelen bij de Flugschule Tannheimertal.
Hier krijg je uitleg van de weekplanning en wordt jouw uitrusting uitgereikt.

Deze bergcursus duurt tot vrijdagmiddag 17.00 uur. Elke cursusdag start om 8.30 uur en duurt ook ongeveer tot 17.00 uur, afhankelijk uiteraard van de weersomstandigheden. Het Maurik Paragliding Team is voor vragen en informatie beschikbaar, via mail: info@maurikparagliding.nl en telefoon: 085-049 55 69

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken