Bergcursus Frankrijk

Voor beginners, gevorderden en vrije vliegers

Over de cursus

Onze vlieglocatie in Frankrijk is bij Samoëns in de Haute Savoie en is op een kleine 1000 km rijden vanaf Utrecht. Het dorpje Samoëns is gelegen aan de de rivier Le Griffe en ligt op 700 mtr hoogte. De omgeving biedt voor elk vliegniveau van mogelijkheden, inclusief overland.

Alles is in de buurt: bergliften, diverse startplaatsen zoals: Mieussy, Chamonix en Annecy en een ruime keuze aan horeca en overnachtingsmogelijkheden. Kortom, de ideale week om heerlijk te paragliden en te genieten van deze outdoor vakantie met een leuke groep mensen.

Deze 6 daagse cursus kost € 690,- en is inclusief materiaal, de lessen en een materiaalverzekering. 

De kosten bedragen € 420,- indien je met eigen materiaal vliegt en € 250,- indien je daarnaast in bezit bent van PgPl B2-B3.

Deze prijzen zijn exclusief overnachting, lokale start/landingsgeld en gebruik van transport naar de startplek.

Voor € 195,- kan je meerijden met de 9-persoons bus vanuit Nederland.

Er zijn ook nog enkele slaapplekken vrij in het gehuurde chalet. Dit kost tussen de € 285,- en de € 350,- voor de week, en is afhankelijk van hoeveel mensen in het chalet verblijven.

Indien je interesse hebt in het meerijden en/of een slaapplek in het chalet, geef dit aan bij je boeking.

In beeld

Start Daniëlla

We hebben aan Daniella gevraagd hoe zij het vindt bij onze vliegschool, hierop haar reactie:
“Paragliden bij Maurik is gewoon fantastisch! De mensen, het wij-gevoel, de professionele begeleiding en de veilige aanpak. Kortom: gewoon top!”

In de zomer van 2022 gaan wij weer twee weken naar de Franse Alpen. Heb je vragen, mail ons naar info@maurikparagliding.nl of bel 085-049 55 69 en dan heel graag tot ziens in onze Franse bergweken!

Hoe ziet de week eruit?

Beginners: Gedurende deze week leer je de basis van het paragliden in de mooie bergen van Frankrijk. De start en voorbereiding begint eerst in Nederland. Daar gaan wij opzet-oefeningen, stukje theorie doen en de eerste 5 vluchten aan de lier maken. Met deze goede basis kan jij dan verder in Frankrijk vliegen en ben je klaar voor de eerste mooie glijvluchten! Er zijn vele vluchten mogelijk, maar we evalueren altijd je vluchten en delen de ervaring en kennis met andere cursisten/piloten.

Gevorderden: We starten met een persoonlijk programma wat past bij ervaring en wensen. Samoëns en omgeving is de perfecte plek voor het maken van je eerste thermiek- en overlandvluchten. De omgeving biedt vele mogelijkheden voor ieder niveau van paragliden. Onderweg zijn er altijd ruime landingsterreinen aanwezig.

Vrije vliegers: Er zijn vele mogelijkheden om mooie overlandvluchten te maken. Met Samoëns als uitvalbasis, zijn er in de buurt diverse startplaatsen zoals, Mieussy, Annecy, Chamonix en Geneve, om te vliegen. Vliegen over ‘Lac Bleu’ oftwel het meer van Annecy is helemaal prachtig.

Start cursus/weekplanning

We verwachten jullie zaterdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur bij Chalet La Savoyarde, in Samoëns, waar we kennismaken met elkaar en gaan aansluitend uit eten. De cursus start zondagmorgen, waar we om 8.45 uur verzamelen bij de parkeerplaats Piscine Municipale gelegen aan de weg Les Communaux. Dit is tussen de camping en de landing in. Hier krijg je uitleg van de weekplanning en wordt jouw uitrusting uitgereikt.

Deze bergcursus duurt tot vrijdagmiddag 17.00 uur. Elke cursusdag start om 8.30 uur en duurt ook ongeveer tot 17.00 uur, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Het Maurik Paragliding Team is voor vragen en informatie beschikbaar, via e-mail: info@maurikparagliding.nl en telefoon: 085-049 55 69.

Wanneer kun je gaan?

2022
5 juni tot en met 10 juni Reserveer Vol geboekt
3 juli tot en met 8 juli Reserveer Vol geboekt

Waar zitten wij?

Overnachten?

Het MP team verblijft in een afgehuurd Chalet La Savoyarde in Samoëns. In het sfeervolle Franse dorpje Samoëns, gelegen in de Haute Savoie, zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. Er is bijvoorbeeld camping Caravaneige Le Giffre, maar je kunt ook je eigen onderkomen boeken in het dorp.

Zien we je in Frankrijk?

img_9755

Wil je meer informatie over brevetten? Klik hier!

“Ik ben in Nederland begonnen met een tandemvlucht. Dat was zo gaaf dat ik me direct heb ingeschreven voor een zomercursus in Oostenrijk.”

“De sfeer, het vliegen: dit was onvergetelijk!”

“Ik voelde me het hele weekend veilig en vertrouwd dankzij de fijne instructeurs.”

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken