Bergcursus Frankrijk

Voor beginners, gevorderden en vrije vliegers

Over de cursus

Onze vlieglocatie in Frankrijk is bij Samoëns in de Haute Savoie en is op een kleine 1000 km rijden vanaf Utrecht. Het dorpje Samoëns is gelegen aan de de rivier Le Griffe en ligt op 700 mtr hoogte. De prima condities bieden voor elk vliegniveau van vliegen mogelijkheden, inclusief overland.
Alles is in de buurt: bergliften, diverse startplaatsen zoals, Mieussy, Chamonix en Annecy en een ruime keuze aan horeca en overnachtingsmogelijkheden. Kortom, de ideale week om heerlijk te paragliden en te genieten van deze outdoor vakantie met een leuke groep mensen.

Deze 6 daagse cursus kost € 615,- en is inclusief materiaal, de lessen en een materiaalverzekering. 

De kosten bedragen  €375,- indien je met eigen materiaal vliegt en €160,- indien je in bezit bent van paraglidingbrevet B2-B3. (Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen)

In beeld

In 2019 gaan wij twee weken naar de Franse Alpen. Let op, de eerste week in mei is alleen voor gevordende en vrije vliegers. De tweede week in juli is dit ook voor beginners. Het boeken kan nu al via deze pagina, maar heb je vragen, mail ons naar info@maurikparagliding.nl of bel 085-049 55 69 en dan heel graag tot ziens in onze Franse bergweken!

Start Daniëlla

We hebben aan Daniella gevraagd hoe zij het vindt bij onze vliegschool, hierop haar reactie:
“Paragliden bij Maurik is gewoon fantastisch! De mensen, het wij-gevoel, de professionele begeleiding en de veilige aanpak. Kortom: gewoon top!”

Waar?

413668

In het sfeervolle Franse dorpje Samoëns, gelegen in de Haute Savoie, zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. Onze uitvalbasis is camping Caravaneige Le Giffre.  Je kunt ook je eigen onderkomen boeken in het dorp. Mocht je advies wensen, we helpen we jou graag.

De prijzen zijn exclusief overnachting, lokale start/landingsgeld en gebruik van de berglift.

Hoe ziet de week eruit?

Beginners: Gedurende deze week in juli leer je de basis van het paragliden in de mooie bergen van Frankrijk. De start en voorbereiding begint eerst in Nederland. Daar gaan wij opzet-oefeningen, stukje theorie doen en de eerste 5 vluchten aan de lier maken. Met deze goede basis kan jij dan verder in Frankrijk vliegen en ben je klaar voor de eerste mooie glijvluchten! Hier zijn vele vluchten mogelijk, maar we evalueren altijd je vluchten en delen de ervaring en kennis met andere cursisten/piloten.

Gevorderden: we starten met een persoonlijk programma wat past bij ervaring en wensen. Samoëns en omgeving is de perfecte plek voor het maken van je eerste thermiek- en overlandvluchten. De omgeving biedt vele mogelijkheden voor ieder niveau van paragliden. Onderweg zijn er altijd ruime landingsterreinen aanwezig.

Vrije vliegers: Er zijn vele mogelijkheden om mooie overlandvluchten te maken. De diverse startplaatsen zoals, Mieussy, Annecy, Chamonix en Geneve, is een prachtige uitvalbasis om te vliegen. Vliegen over ‘Lac Bleu’ oftwel het meer van Annecy is helemaal prachtig.

Wanneer kun je gaan?

2019
5 t/m 10 mei

Gevorderden en vrijvliegers

Reserveer
14 t/m 19 juli Reserveer

Zien we je terug in Frankrijk?

Bergcursus Frankrijk

Waar zitten wij?

Start cursus/ weekplanning

We verwachten jullie zaterdagavond om 19.00 uur bij camping Caravaneige Le Griffe, vlakbij Samoëns, waar we kennismaken met elkaar en gaan aansluitend uit eten. De cursus zelf start zondagmorgen, waar we om 8.45 uur verzamelen bij de parkeerplaats Piscine Municipale aan de weg Les Communaux. Dit is tussen de camping en de landing in. Hier krijg je uitleg van de weekplanning en wordt jouw uitrusting uitgereikt.

Deze bergcursus duurt tot vrijdagmiddag 17.00 uur. Elke cursusdag start om 8.30 uur en duurt ook ongeveer tot 17.00 uur, afhankelijk uiteraard van de weersomstandigheden. Het Maurik Paragliding Team is voor vragen en informatie beschikbaar, via mail: info@maurikparagliding.nl en telefoon: 085-049 55 69

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken