Schermkeuring

Schermkeuring

Volgens het KNVvL reglement en de gebruiksvoorschriften van de meeste fabrikanten moet een paraglider eens in de 2 jaar worden gekeurd, beetje vergelijkbaar met een APK-keuring van een auto.

Het gaat dus om een volledige grote 2 jaarlijkse schermkeuring waarbij porositeit doek, breeksterkte lijnen en alle lijnlengtes gecontroleerd en daar waar nodig gebreken gemeld worden. De normen en toegepaste metingen van deze uitgebreide keuring staat vermeld in het aanmeldformulier/keuringsrapport. De keuring neemt per scherm 3 uur in beslag. Kleine zaken zoals vervangen van een lijn worden direct hersteld. Bij grotere zaken wordt contact opgenomen met school/eigenaar en herstel in overleg wel/niet uitgevoerd.Indien scherm eerder terug moet zijn kan dit op formulier aangegeven worden. De verzendkosten zijn dan wel meerkosten. Het vliegscherm wordt afgeleverd met een volledig gespecificeerd keuringsrapport, inclusief lijnlengtetabel.

Let op!, de jaarlijkse inschrijfronde om je vliegscherm te laten keuren is voor nu gesloten. Na oktober/ons vliegseizoen, is er weer de mogelijkheid om dit te doen.

(inschrijving voor keuring is nu niet mogelijk)
Vul dit formulier incl. scherm naam en type insla de ingevulde versie op, stop een geprint exemplaar in de pakzak en mail het ingevulde exemplaar naar ons, zodat wij alle juiste gegevens van je hebben en de keurder vooraf kunnen informeren.

Voor vragen over keuringen, mail naar: info@maurikparagliding.nl of bel: 085-0495569

Alle merken en maten

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken