Bergcursus Slovenië

Voor beginners, gevorderden en vrije vliegers

Over de cursus

Vlieg met ons mee  in de  schitterende omgeving van Nova Gorica in Slovenië. Er zijn voldoende vliegmogelijkheden voor beginners, gevorderden en vrij vliegers; kortom iedereen kan volop genieten van de mooie vluchten en prachtige uitzichten! De vliegomstandigheden in Lijak zijn uniek: in de ochtend maak je er glijvluchten, in de middag kun je er fantastisch thermiekvliegen en tegen het einde van de middag kan je er geweldig soaren. Je kunt dan urenlang in deze laminaire (turbulentievrije) wind vliegen. Na het vliegen gezellig eten en drinken met de groep en napraten over de mooie vluchten. De vliegstek is goed te bereiken, zowel per auto in ongeveer 10-12 uur, als per vliegtuig met een (goedkope) vlucht op Treviso of Venetië (Italië). Tevens is carpoolen met andere cursisten en/of team mogelijk.

In beeld

Deze 6 daagse cursus kost € 595,- en is inclusief materiaal, de lessen en een materiaalverzekering.

De kosten bedragen  €355,- indien je met eigen materiaal vliegt en €150,- indien je in bezit bent van PgPl B2-B3. (Reis- en verblijfkosten zijn niet inbegrepen)

Bekijk voor een sfeerimpressie alvast de foto’s van onze vorige reis naar Slovenië.

In het voorjaar van 2018 gaan wij weer een week naar het prachtige Slovenië: vanaf zondag 29 april tot en met vrijdag 4 mei. Wil je alvast reserveren? Dat kan hieronder.

Waar?

sloveni-2016-2-camp-lijak

Locatie Camping Lijak

Het basis camp waar het MP team verblijft is Camping Lijak. Het is een praktische locatie omdat het direct naast het landingsterrein ligt en ook diverse bungalows en blokhutten (Hobbit holes) heeft. Een goed alternatief is het naast gelegen hotelletje Gostišče Šterk of het vlak naast de start gelegen pension Stone House.  De meeste overnachting kosten ±18€ pppd.

De prijzen zijn exclusief overnachting, lokale start/landingsgeld en gebruik van transport naar de startplek.

Hoe ziet de week eruit?

Beginners: Gedurende deze week leer je de basis van het paragliden in de groene bergen van Slovenië. We starten  in de ochtend met rustige glijvluchten en geven bij te sterke vliegcondities theorie les. In Lijak maken zelfs beginners tijdens hun eerste vliegweek doorgaans een lange vlucht! We evalueren altijd je vluchten en delen we de ervaring en kennis met andere cursisten/piloten.

Gevorderden: We starten met een persoonlijk programma wat past bij ervaring en wensen. Lijak is de perfecte plek voor het maken van je eerste thermiek- en overlandvlucht. De ridge is enkele tientallen kilometers lang en m.b.v. de altijd aanwezige laminaire wind kun je de ridge een heel eind afvliegen. Onderweg zijn er altijd ruime landingsterreinen aanwezig.

Vrije vliegers: Er zijn vele mogelijkheden om mooie overlandvluchten te maken. De startplaats Tolmin Kobala op 900 meter geeft je fantastische mogelijkheden en uitzichten! Maar ook de ridge afvliegen in een mooie laminaire wind is een prachtige uitdaging voor menig paraglider!

Wanneer kun je gaan?

2018
29 april t/m 4 mei  Reserveren

Zien we je in Slovenië?

Wil je meer informatie over brevetten? Klik hier!

Waar zitten wij?

Start cursus/ weekplanning

We verwachten jullie zaterdagavond om 19.00 uur bij Camping Lijak, waar we gezamenlijk (uit-) eten en kennismaken met elkaar. De cursus start zondagmorgen, waar we om 8.45 uur verzamelen bij Camping Lijak. Hier krijg je uitleg van de dag en week en  je uitrusting uitgereikt.

De cursus duurt tot vrijdagmiddag 17.00 uur. Elke cursusdag start om 8.30 uur en duurt ongeveer tot 17.00 uur, afhankelijk uiteraard van de weersomstandigheden. Het Maurik Paragliding Team is voor vragen en informatie beschikbaar, via e-mail: info@maurikparagliding.nl en telefoon: 085-049 55 69

“Ik ben in Nederland begonnen met een tandemvlucht. Dat was zo gaaf dat ik me direct heb ingeschreven voor een zomercursus in Oostenrijk.”

“De sfeer, het vliegen: dit was onvergetelijk!”

“Ik voelde me de hele week veilig en vertrouwd dankzij de fijne instructeurs.”

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken