Bergcursus Slovenië

Voor beginners, gevorderden en vrije vliegers

Over de cursus

Vlieg met ons mee in Lijak en de schitterende omgeving van Nova Gorica in Slovenië. Er zijn voldoende vliegmogelijkheden voor beginners, gevorderden en vrij vliegers; kortom iedereen kan volop genieten van de mooie vluchten en prachtige uitzichten! De vliegomstandigheden in Lijak zijn uniek: in de ochtend maak je er glijvluchten en doe je jouw oefeningen. In de middag kun je er fantastisch thermiekvliegen en tegen het einde van de middag kan je er geweldig soaren. Je kunt dan urenlang in deze laminaire wind vliegen. Na het vliegen gezellig eten en drinken met de groep en napraten over de mooie vluchten.

De vliegstek is goed te bereiken, zowel per auto in ongeveer 10-12 uur, als per vliegtuig met een (goedkope) vlucht op Treviso of Venetië (Italië).

Deze 6 daagse cursus kost € 690,- en is inclusief materiaal, de lessen en een materiaalverzekering.

De kosten bedragen € 420,- indien je met eigen materiaal vliegt, en € 250,- indien je daarnaast in bezit bent van PgPl B2-B3.

Deze prijzen zijn exclusief overnachting, lokale start/landingsgeld en gebruik van transport naar de startplek.

Voor € 195,- kan je meerijden met de 9-persoons bus vanuit Nederland.

Er zijn ook nog enkele slaapplekken vrij in de gehuurde bungalows. Dit kost voor 1-2 personen € 66,- per dag en voor 3-4 personen € 88,- per dag.

Indien je interesse hebt in het meerijden en/of een slaapplek in een bungalow, geef dit aan bij je boeking.

In beeld

Start Frank in Slovenië

We hebben aan Frank (begonnen als cursist in 2017) gevraagd wat hij van het paragliden vindt, hierop is zijn reactie:
“Zo gaaf om zo vrij te vliegen als een vogel, ver boven alles en iedereen. Dat in combinatie met zo’n fijne groep vliegfanaten, echt geweldig!”

In het voorjaar van 2022 gaan wij weer naar het prachtige Slovenië. Heb je vragen, mail ons naar info@maurikparagliding.nl of bel 085-049 55 69 en dan heel graag tot ziens in onze Sloveense bergweek!

Hoe ziet de week eruit?

Beginners: Gedurende deze week leer je de basis van het paragliden in de groene bergen van Slovenië. We starten  in de ochtend met theorie en opstartoefeningen en daarna gaan we lekker vliegen. Bij te sterke vliegcondities theorieles. In Lijak maken zelfs beginners tijdens hun eerste vliegweek doorgaans een langere vlucht! We evalueren altijd je vluchten en we delen de ervaring en kennis met andere cursisten/piloten.

Gevorderden: We starten met een persoonlijk programma wat past bij ervaring en wensen. Lijak is de perfecte plek voor het maken van je eerste thermiek- en overlandvlucht. De ridge is enkele tientallen kilometers lang en m.b.v. de altijd aanwezige laminaire wind kun je de ridge een heel eind afvliegen. Onderweg zijn er altijd ruime landingsterreinen aanwezig.

Vrije vliegers: Er zijn vele mogelijkheden om mooie overlandvluchten te maken. De startplaats Tolmin – Kobala op 900 meter geeft je fantastische mogelijkheden en uitzichten! Maar ook de ridge bij Lijak afvliegen in een mooie laminaire wind is een prachtige uitdaging voor menig paraglider!

Start cursus/weekplanning

We verwachten jullie zaterdagavond om 19.00 uur bij Camping Lijak, waar we gezamenlijk gaan (uit-)eten en kennismaken met elkaar. De cursus start zondagmorgen, waar we om 8.45 uur verzamelen bij Camping Lijak. Hier krijg je uitleg van de weekplanning en wordt jouw uitrusting uitgereikt.

De cursus duurt tot vrijdagmiddag 17.00 uur. Elke cursusdag start om 8.30 uur en duurt ongeveer tot 17.00 uur, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Het Maurik Paragliding Team is voor vragen en informatie beschikbaar, via e-mail: info@maurikparagliding.nl en telefoon: 085-049 55 69.

Wanneer kun je gaan?

2022
24 april tot en met 29 april Reserveer

Waar zitten wij?

Overnachten?

Het MP team verblijft op Camping Lijak. Het is een praktische locatie omdat het direct naast het landingsterrein ligt en ook diverse bungalows heeft. Een goed alternatief is het in de buurt gelegen hotelletje Gostišče Šterk of het vlak naast de start gelegen pension Stone House.

Zien we je in Slovenië?

tolmin-overzicht

Wil je meer informatie over brevetten? Klik hier!

“Ik ben in Nederland begonnen met een tandemvlucht. Dat was zo gaaf dat ik me direct heb ingeschreven voor een zomercursus in Oostenrijk.”

“De sfeer, het vliegen: dit was onvergetelijk!”

“Ik voelde me het hele weekend veilig en vertrouwd dankzij de fijne instructeurs.”

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken