Tandemvliegen in Nederland

Iedereen kan vliegen!

Over tandemvliegen

Vliegen is een droom voor velen. Reserveer hier een tandemvlucht en dan kan je zelf ervaren hoe het is om te zweven als een vogel. Gekoppeld aan een ervaren piloot word je omhoog gelierd tussen de 200 en 400 meter, afhankelijk van wind en veld.

Een tandemvlucht is voor iedereen: jong of oud, groot of klein. Iedereen die een paar passen kan lopen bij de start, kan mee paragliden.

Ook vrijvliegers (solo) zijn van harte welkom, meld je via reserveren en wij zorgen voor de rest.

Ook mensen die minder valide en/of een lichamelijke beperking hebben, zijn van harte welkom om mee te gaan met een tandemvlucht. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Maak kennis met tandemvliegen

Wat kun je verwachten?

Na een korte instructie ga je met een ervaren piloot de lucht in. Op 250 meter hoogte (of meer) koppel je af van de lierkabel en vlieg je zo vrij als een vogel. Enkele minuten later sta je weer veilig op de grond met een onvergetelijke ervaring rijker!

Wat neem je mee?

Trek bij voorkeur outdoor/sportieve kleding aan, met lange mouwen en broekspijpen, welke bestand is tegen gras en zand. Let er wel op dat je stevige, liefst hoge, (berg)schoenen meeneemt. De ondergrond is niet altijd mooi vlak en er moet soms bij de start en landing even gelopen worden. Sanitair is er niet op het veld, op de route er naar toe zijn er mogelijkheden.

Wanneer kan ik mee?

We vliegen in principe elke zaterdag en regelmatig op zondag vanaf 1 maart tot en met 31 oktober mits het weer het toelaat. Graag vooraf reserveren om zeker te zijn van een tandemvlucht. Mocht de vliegdag niet door kunnen gaan, dan vervalt de reservering. Je kunt een nieuwe reservering plaatsen in ons systeem op een dag en tijd dat jou het uitkomt.

Wat kost het?

Een tandemvlucht kost € 63,- (pinnen of contant betalen is mogelijk op het veld). Voor mensen met een lichamelijke beperking bedragen de kosten € 78,- in verband met extra tijd, materialen en begeleiding.

Waar vliegen wij?

nederlandmaurik

We vliegen op drie verschillende velden: twee in het midden, Noordeloos/Ameide en één in het oosten, Zeddam, van het land. Voor de adressen, klik op locaties.

Mensen met een lichamelijke beperking

img-20150529-wa0014

Passagier en tandempiloot Frans Mientjes happy na een mooie tandemvlucht.

Speciale cadeaubonnen

Ook mensen met een lichamelijke beperking kunnen wij meenemen voor een tandemvlucht. Wij hebben veel ervaring binnen ons team om voor een ieder een prachtige vlucht te kunnen aanbieden en te realiseren. Meer weten? Kijk dan op deze pagina. Wij bieden speciale cadeaubonnen aan om de voorpret al vast aan te wakkeren.

Direct reserveren

Alleen de datums die met een groen vlak worden weergegeven, hebben plekken vrij om te reserveren. Op de andere datums staat er geen lierdag in de planning (wit vlak), of zijn alle plekken al gereserveerd (rood vlak). Het kan zijn dat je naar de volgende maand moet gaan om een vrije plek te vinden. Gebruik daarvoor het pijltje naar rechts.

Reserveer je voor meerdere personen? Reserveer dan per persoon een tijdsslot.

Heb je vragen omtrent het reserveren? Mail naar info@maurikparagliding.nl.

Let op: Tijdens het reserveren moet na de Boek nu knop, de samenvatting bevestigd worden. Daarna wordt per email een bevestiging verstuurd. Als deze niet ontvangen wordt, dan is de reservering niet gelukt. Probeer het dan nogmaals.

Noordeloos/Ameide (Voornamelijk op zaterdagen)

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
2024
2025
2026
2027
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Zeddam (Voornamelijk op zondagen)

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
2024
2025
2026
2027
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Verlopen cadeaubonnen?

We willen je vragen om de geldigheidsperiode van jouw Maurik Paragliding of Vluchtmaken.com cadeaubon in de gaten te houden.

In het geval van een Vluchtmaken.com cadeaubon is het belangrijk dat deze in het eerste jaar bij Vluchtmaken.com verzilverd wordt. Hierbij wordt de “activatiecode” omgezet naar een zogenaamde “GSVLU” code. Deze GSVLU code moet daarna vermeld worden bij de reservering in ons reserveringssysteem.

Let op: Alle cadeaubonnen zijn één jaar geldig na uitgifte! Daarna zijn er additionele kosten om de cadeaubon alsnog te vliegen. Deze kosten moeten op het lierveld afgerekend worden. Voor cadeaubonnen die minder dan een jaar verlopen zijn, zijn de additionele kosten 5 euro. Voor cadeaubonnen die langer verlopen zijn, is dit 10 euro.

“Ik ben in Nederland begonnen met een tandemvlucht. Dat was zo gaaf dat ik me direct heb ingeschreven voor een zomercursus in Oostenrijk.”

“De sfeer, het vliegen: dit was onvergetelijk!”

“Ik voelde me de hele week veilig en vertrouwd dankzij de fijne instructeurs.”

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken