Weer of geen weer

Voorspelling en achtergrond

Weersverwachting voor vrijdag 13 maart en zaterdag 14 maart

De huidige KNMI weer-Expertpluim en andere weerberichten zoals Windy geven voor komend weekend beter maar nog wisselvallig weer aan.

Vrijdag waait het te hard en zijn er overdag nog diverse buitjes die het veld nat houden.

Zaterdag ziet de wind er beter uit. De richting is Zuid en de kracht 3 bft. Volgens de huidige verwachting zal er tussen 9:00 en 17:00 geen regen vallen.

Als het de komende dagen rond Noordeloos niet te veel regent en voldoende waait, zou het gras voldoende droog kunnen zijn om te betreden met de lier. We hopen dat zaterdag 14 maart het vliegseizoen 2020 gestart kan worden.

Actueel weer Nederland

KNMI Hoogtewinden

KNMI Hoogtewinden met windkracht en richting t/m 200 meter hoogte

Pasquill-klasse betekenis (afgekort tot “pasq” in de tabel van bovenstaande link):

  • A: zeer onstabiel;
  • B: matig onstabiel;
  • C: licht onstabiel;
  • D: neutraal;
  • E: licht stabiel;
  • F: matig tot zeer stabiel

Straalstroom

De richting en de plaats van de straalstroom is van groot belang voor het weer. Vanuit noordelijke richting voert een straalstroom in onze omgeving in de regel koudere lucht aan dan vanuit het westen of zuiden. De straalstroom voert bovendien depressies met warmtefronten en koufront aan. Wanneer de straalstroom over of vlak langs Nederland of België loopt krijgen we in de regel de ene na de andere depressie te verwerken met herhaaldelijk regen en wind.

De straalstroom is soms te herkennen aan de wolkenlucht. Karakteristiek zijn de zeer langgerekte banden van hoge bewolking, vaak in de vorm van windveren.
Deze wolkenvormen wijzen meestal op snelle veranderingen in het weerbeeld.

Bovenstaand is een statische versie van de straalstroom animatie. Klik hier of op de afbeelding om naar de actuele animatie te gaan.

Op KNMI Aviation Weather >Surface weerkaart Europe kun je actuele weerkaarten zien van vandaag tot 24h vooruit:  https://www.luchtvaartmeteo.nl/

Als je KNVvL lid bent kun je met je nummer & via deze link de KNMI weerkaart van vinden:  https://www.luchtvaartmeteo.nl/data/surface/PL2712_large.pdf

Interactieve windkaart op 100m hoogte

Noordeloos/Ameide

Zeddam

KNMI Weerkaart Europa

Weerkaart Europa

Pluimverwachting de Bilt

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken