Weer of geen weer

voorspelling en achtergrond
Weersverwachting van 2 januari: De komende week is het vrij zacht met middagtemperaturen tussen 5 en 10 graden. De bewolking overheerst en van het weekend is er weer wat kans op regen. Kortom, het relatief warme weer gaat ook in 2019 gewoon door. Voor meer weer informatie, scroll verder op deze pagina.

Actueel weer Nederland

KNMI Hoogtewinden

KNMI Hoogtewinden met windkracht en richting t/m 200 meter hoogte

Pasquill-klasse betekenis (afgekort tot “pasq” de tabel in bovenstaande link):

  • A: zeer onstabiel;
  • B: matig onstabiel;
  • C: licht onstabiel;
  • D: neutraal;
  • E: licht stabiel;
  • F: matig tot zeer stabiel

Straalstroom animatie

De richting en de plaats van de straalstroom is van groot belang voor het weer. Vanuit noordelijke richting voert een straalstroom in onze omgeving in de regel koudere lucht aan dan vanuit het westen of zuiden. De straalstroom voert bovendien depressies met warmtefronten en koufront aan. Wanneer de straalstroom over of vlak langs Nederland of België loopt krijgen we in de regel de ene na de andere depressie te verwerken met herhaaldelijk regen en wind.

De straalstroom is soms te herkennen aan de wolkenlucht. Karakteristiek zijn de zeer langgerekte banden van hoge bewolking, vaak in de vorm van windveren.
Deze wolkenvormen wijzen meestal op snelle veranderingen in het weerbeeld.

Op KNMI Aviation Weather >Surface weerkaart Europe kun je actuele weerkaarten zien van vandaag tot 24h vooruit:  https://www.luchtvaartmeteo.nl/

Als je KNVvL lid bent kun je met je nummer & via deze link de KNMI weerkaart van vinden:  https://www.luchtvaartmeteo.nl/data/surface/PL2712_large.pdf

Interactieve windkaart op 100m hoogte

Noordeloos/Ameide

Zeddam

KNMI Weerkaart Europa

Weerkaart Europa

Pluimverwachting de Bilt

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken