Weer of geen weer

voorspelling en achtergrond
De atmosfeer is nog altijd onstabiel met een hele koude bovenlucht, maar deze situatie geleidelijk aan het veranderen. Het weekend van 22 t/m 24 september verloopt droog en zonnig!! Vrijdag wordt het 18 graden met een zuidelijke wind kracht 2 bft. Zaterdag wordt het zonniger en is de wind oost kracht 1 bft. Zondag wordt het nog iets warmer met 20-22 graden in het midden en zuiden van het land.  Dus misschien gaan wij nu een soort van nazomertje in en dat we nog even kunnen genieten van lekker weer en vooral ook fijn vliegen. Houd de site goed in de gaten voor actuele vlieglocatie en weersverwachting voor je vertrekt. Voor vragen email info@maurikparagliding.nl  of bel 085-049 55 69

Actueel weer Nederland

KNMI hoogtewinden met Windkracht en richting t/m 200 meter hoogte

Uitleg KNMI hoogtewinden Pasquilklasse betekenis A, B, C, D, E en F: A zeer onstabiel; B matig onstabiel; C licht onstabiel; D neutraal; E licht stabiel; F matig tot zeer stabiel

Weerbulletin-kleine-luchtvaart

weerbulletin-kleine-luchtvaart komende 6-8 uur

Straalstroom animatie

De richting en de plaats van de straalstroom is van groot belang voor het weer. Vanuit noordelijke richting voert een straalstroom in onze omgeving in de regel koudere lucht aan dan vanuit het westen of zuiden. De straalstroom voert bovendien depressies met warmtefronten en koufront aan. Wanneer de straalstroom over of vlak langs Nederland of België loopt krijgen we in de regel de ene na de andere depressie te verwerken met herhaaldelijk regen en wind.

De straalstroom is soms te herkennen aan de wolkenlucht. Karakteristiek zijn de zeer langgerekte banden van hoge bewolking, vaak in de vorm van windveren.
Deze wolkenvormen wijzen meestal op snelle veranderingen in het weerbeeld.

Meteo Noordeloos-Ameide

Meerdaagse verwachting Noordeloos

Interactieve windkaart op 100m hoogte.

KNMI Weerkaart Europa

Weerkaart Europa

Pluimverwachting de Bilt

KNMI Weerkaart Annalyse

KNMI hoogtewinden met Windkracht en richting t/m 200 meter hoogte Uitleg KNMI hoogtewinden Pasquilklasse betekenis A, B, C, D, E en F:

A zeer onstabiel; B matig onstabiel; C licht onstabiel; D neutraal; E licht stabiel; F matig tot zeer stabiel

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken