De noodchute

Werpen, vouwen en weer veilig vliegen

Noodchute werpen en vouwen

Controle van de noodchute is noodzaak. Bij het beoefenen van onze sport behoort elke piloot tijdens vluchten boven de 100 meter de beschikking te hebben over een nood-/reserveparachute. De noodchutes dienen minimaal jaarlijks of nog beter eens per half jaar, te worden gelucht, gecontroleerd, gevouwen en weer ingebouwd, zodat de werking van de noodchute altijd soepel en goed gaat. Op een zondag in Nieuwegein gaan wij dit ook weer doen. We beginnen met theorie en uitleg over de noodchute. De onderwerpen, hoe lang is hij ‘goedgekeurd’, wat voor soorten noodchutes zijn er, wanneer trek je deze, in welke situatie en wat is dan belangrijk nadat je de noodchute hebt getrokken, nemen we allemaal door. Met andere woorden, een niet alleen nuttige, maar ook een leerzame dag.

Noodchutes mag je zelf luchten, vouwen en inbouwen indien je voldoende routine hebt, maar is dit niet het geval dan kan vliegschool Maurik dit voor je verzorgen.
Dit alles gaan wij doen in een sporthal in Nieuwegein om gebruik te kunnen maken van de turnringen. Want je wordt met je harnas in de ringen gehangen en met een flinke slinger proberen we een ongebruikelijke vliegsituatie te simuleren. In die houding oefen je dan de juiste procedure om een noodchute uit de buitencontainer te trekken en het luchtruim in te werpen. Deze situatie benaderd zo goed mogelijk de praktijk. Daarna worden de noodchutes in kleine groepjes weer gevouwen. Je bent daarbij zelf actief bezig onder begeleiding van ervaren vouwers waarbij gefaseerd ook (verplichte) controles worden uitgevoerd door instructeurs om een goede inbouw te garanderen.

Wij maken van het noodchute-werpen altijd een gezellige dag. De ‘Maurik-familie’ komt weer bij elkaar en wisselt vaak elkaars vliegplannen uit voor het komende vliegseizoen. Wij zorgen dan voor koffie met wat lekkers. Kosten zijn € 45,- voor het werpen, vouwen en inbouwen van je eigen noodchute. Maar ook onze schoolspullen moeten weer getest worden en jij kan dus ook met onze materialen noodchute-werpen ervaren. Voor deze oefening vragen wij € 25,-. Afrekenen graag contant na afloop.

Aanmelden gaat via het reserveringsformulier, en geef aan of je met een eigen reserve komt.

Ergens anders laten vouwen?

Mocht je buiten onze georganiseerde dag je reserve willen laten vouwen, dan kan dit bij Eric Wieringa. Deze vouwt een ronde reserve voor € 40,-, en een vierkante of tandem reserve voor € 50,-. Contact opnemen kan via paramoteur.nl@gmail.com.

In beeld

Noodchute werpen

Wanneer

2024
17 februari Reserveer

Voor meer informatie mail ons: info@maurikparagliding.nl, of bel naar: 085 – 049 55 69

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken