De noodchute

werpen, vouwen en weer veilig vliegen

Noodchute vouwen en werpen

Noodchute controle is noodzaak. Bij het beoefenen van onze sport behoort elke piloot tijdens de vlucht de beschikking te hebben over een nood-/reserveparachute bij vluchten boven de 100 meter.  De noodchutes dienen minimaal jaarlijks of nog beter eens per half jaar, te worden gelucht, gecontroleerd, gevouwen en weer ingebouwd, zodat de werking van de noodchute altijd soepel en goed gaat. Op een zondagmiddag in Nieuwegein gaan wij dit ook weer doen. We beginnen met theorie en uitleg over de noodchute. De onderwerpen hoe lang is hij ‘goedgekeurd’, wat voor soorten noodchutes zijn er, wanneer trek je deze en in welke situatie en wat is dan belangrijk nadat je de noodchute hebt getrokken, nemen we allemaal door. M.a.w. een niet alleen nuttig, maar ook een leerzame middag.

Noodchutes mag je zelf luchten en inbouwen indien je voldoende routine hebt, maar is dit niet het geval dan kan vliegschool Maurik dit voor je verzorgen.
Dit alles gaan wij doen in de sporthal om gebruik te kunnen maken van de turnringen. Want je wordt met je harnas in de ringen gehangen en met een flinke slinger proberen we een ongebruikelijke vliegsituatie te simuleren. In die houding oefen je dan de juiste procedure om een noodchute uit de buitencontainer te trekken en het luchtruim in te werpen. Deze move benaderd zo goed mogelijk de praktijk. Daarna worden de noodchutes in kleine groepjes weer gevouwen. Je bent daarbij zelf actief bezig onder begeleiding van ervaren vouwers waarbij gefaseerd ook (verplichte) controles worden uitgevoerd door instructeurs om een goede inbouw te garanderen.

Wij maken van het noodchute-werpen altijd een gezellige middag. De ‘Maurik-familie’ komt weer bij elkaar en wisselt vaak elkaars vliegplannen uit voor het komende vliegseizoen. Wij zorgen dan voor koffie met wat lekkers. Kosten zijn 40,- voor het werpen, vouwen en inbouwen van je noodchute met eigen materiaal. Maar ook onze schoolspullen moeten weer getest worden en jij kan met onze materialen noodchute-werpen ervaren. Voor deze oefening vragen wij 15,-. Afrekenen graag contant na afloop.

Aanmelden gaat per e-mail: info@maurikparagliding.nl en geef aan of je met eigen materiaal komt.
Adres en datum is: Aardbeigaarde 2, 3436 GB in Nieuwegein, op zondag 10 februari 2019. Vanaf 10:00 uur staat de koffie klaar.

In beeld

Noodchute werpen

Voor meer informatie mail ons: info@maurikparagliding.nl, of bel naar: 085 – 049 55 69
Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken