Introductie Paragliding

‘Bergvliegen’ bij de Limburgse heuvels!

Hoe mooi is het om in je eigen land te leren bergvliegen! Wij bieden een gezellige, sportieve introductie met onze bijzondere vliegsport bij de Limburgse heuvels. Had je dat gedacht?

Over de introductie

Op minder dan 200 km rijden vanuit Utrecht kun je ervaren hoe het is om te vliegen in de ‘bergen’. Je leert de basis van het paragliden en zelfstandig een paraglider op te zetten, te controleren en te starten. En, onze ervaring leert dat je al binnen één dag los komt van de grond en korte vluchtjes (hopjes) kunt maken! Ga mee en beleef een gezellige sportieve ervaring dichtbij huis, met tóch het gevoel alsof je in de Alpen bent!

Een Paragliding Introductiedag kost € 215,- en is inclusief het vliegmateriaal (scherm, harnas, helm en porto), korte theorieles, begeleiding en een veldbijdrage.

Het is mogelijk om een tweede dag bij te boeken voor € 125,-.
(Reis, lunch en drankjes zijn bij beide dagen niet inbegrepen)

 

Ook voor bedrijven kan dit een leuk bedrijfsuitje zijn, en een keer wat anders dan golfen of een heidesessie! Voor meer informatie neem contact met ons op.

In beeld

Prachtige sfeerimpressie Introductie Paragliding

Geïnteresseerd? Schrijf je dan in voor deze Paragliding Introductiedag (€ 215,-) of Introductieweekend (€ 340,-)!

Ook erg leuk om met een groep vrienden dit te organiseren. Heb je vragen, of bijzondere wensen? Bellen of mailen kan altijd, 085-049 55 69 of info@maurikparagliding.nl. Graag tot ziens!

Waar?

introductie_paragliding_2

In het Limburgse heuvelland, op ongeveer 200 km van Utrecht, in de omgeving van Epen liggen de velden waar de Introductie Paragliding plaatsvindt. De Introductiedag start om 9.00 uur waar we verzamelen op een camping in de nabijheid van Epen en gaat door tot ongeveer 17.30 uur. In de prijs inbegrepen is de professionele begeleiding van de vliegschool, het materiaal (scherm, harnas, porto, helm en handschoenen). De reis, eten en drinken (en mogelijke overnachting) zijn niet in de prijs inbegrepen.

Voor wie is de cursus?

In principe is de introductie geschikt voor:
  • Iedereen die een leuke, sportieve introductie wil ervaren met de vliegsport paragliden.
  • Bergcursisten die graag de start en landing willen oefenen voorafgaand aan een bergcursus.
Conform de KNvVL richtlijnen geldt een minimale leeftijdsgrens van 14 jaar. De Introductie Paragliding kan doorgang vinden bij een minimaal aantal van 8 personen en een maximaal aantal van 15 personen.

Wil je informatie over brevetten en verdere stappen in het leren paragliden? Klik dan hier.

Waar zitten wij?

Hoe ziet de introductie eruit?

Tijdens de introductie (dag of weekend) ga je zelf aan de slag met een paraglider, onder professionele begeleiding. Na een korte theoretische introductie starten we in de ochtend in kleine groepjes met het lopen en sturen van een scherm. Naarmate de dag en de beheersing van het scherm vordert, kunnen we iets hoger de ‘ berg’ op om te starten, om uiteindelijk los te komen van de grond en je eerste minivlucht te maken.

Wanneer kun je gaan?

2024
27 en 28 april Reserveer
15 en 16 juni Reserveer

“Ik ben in Nederland begonnen met een tandemvlucht. Dat was zo gaaf dat ik me direct heb ingeschreven voor een zomercursus in Frankrijk.”

“De sfeer, het vliegen: dit was onvergetelijk!”

“Het voelde veilig en vertrouwd dankzij de fijne instructeurs.”

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken