Vliegschool Maurik Paragliding

img-20170820-wa0000

Het kernteam van vliegschool Maurik paragliding met v.l.n.r: Wilfred Bussink, Paul Allers, Caroline van Oerle, Charles Blonk, Casper Wetterauw, Frans Mientjes en Frans van Dijk

“Wij van Maurik Paragliding staan voor het genieten en kennismaken met onze mooie vliegsport. We zijn een vliegschool die met kleine groepen werkt zodat alle cursisten / piloten maximale aandacht krijgen met meer kans op vliegen.”

Maurik in de pers

Een leuk artikel over onze mooie vliegschool, deze werd gepresenteerd in de uitgave maart 2017 van het magazine ‘De Lift’.

Maurik vliegt verder met nieuwe eigenaren

Vliegbedrijf Maurik heeft vijf nieuwe eigenaren. Met de overname neemt István Molnár afscheid van zijn vliegschool. Maurik wordt overgenomen door: Frans Mientjes, Charles Blonk, Paul Allers, Casper Wetterauw en Wilfred Bussink. Teamleden Caroline van Oerle en Frans van Dijk zijn ook direct betrokken bij de organisatie. In het team wordt de naam MP 3.0 gebezigd, maar voor de buitenwereld veranderd er niet veel.

Geschiedenis van Maurik

In 2001 werd de basis gelegd voor Maurik, toen specialiseerden Joop Bernhard en Ronald van Veen zich meer in het bergvliegen en ging Ron van Loveren op het eiland van Maurik van start onder de vleugels van Airtime. Een jaar daarna stonden ze op eigen benen onder de naam On-air. István Molnár was toen hulp-instructeur. Met een team van ervaren mensen met onder andere Ronald van Veen, Joost Krantz, Theo Küper en Frans van Dijk was er veel draagvlak en ervaring en groeide Maurik uit tot een solide vliegbedrijf. In het jaar 2005 kreeg István de kans om de school geheel over te nemen en pakte dit meteen goed aan, opererend onder de naam Maurik Paragliding.

Vliegschool Maurik Paragliding is helemaal klaar voor de toekomst met drie mooie liervelden in West- en Oost-Nederland. Daarnaast worden de Sauerlandweekenden, de liercursussen in Nederland en de bergcursussen in Frankrijk en Slovenië doorgezet om zo een breed pakket van mogelijkheden aan te bieden voor ieder niveau van vliegen. Van starters/cursisten tot gevorderden en van tandem tot overland vliegen; alle kennis van theorie en praktijk is aanwezig binnen ons team.

Erkende vliegschool

Over ons

Maurik Paragliding is erkend als vliegschool door de KNVvL. Je kunt bij ons leren vliegen op een veilige en vertrouwde manier, met ervaren instructeurs en topkwaliteit materiaal.

Geschiedenis van de sport

early-paraglider

Paragliding is in de jaren ’80 in Frankrijk onstaan. Parachutisten gebruikten bestuurbare matrasparachutes om van een berg te starten. Van vliegen was toen nog nauwelijks sprake.

Fabrikanten van parachutes gingen zich bezig houden met deze nieuwe sport en maakten steeds betere schermen. De schermen kregen een steeds betere ‘glijhoek’ (simpel gezegd: ze gingen minder hard naar beneden) waardoor het mogelijk werd om hoogte te winnen door middel van de opstijgende thermiek. Een nieuwe sport was geboren.

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken