Vereniging Maurik Paragliding

Maurik Paragliding heeft sinds november 2020 een nieuwe vereniging opgericht: Vereniging Maurik Paragliding (MPV)

Waarom lid worden van de Vereniging Maurik Paragliding?

Vanuit onze school willen we graag invloed kunnen uitoefenen bij de KNVvL afdeling Paragliding. En daarvoor hebben we naast een vereniging ook leden nodig. En dat is de vraag die we jullie voorleggen: wordt lid en laat ons jullie belang vertegenwoordigen.

Hoe behartigt Maurik Paragliding mijn belangen?

Zoals hoort bij een vereniging zullen we jullie vragen welke zaken jullie van belang vinden, dit met jullie bespreken en bij de afdeling Paragliding, de KNVvL of daar waar nodig onder de aandacht brengen. De waarden die we binnen de school nastreven vinden we als vereniging ook van belang. Dit doen we zo toegankelijk mogelijk, digitaal of fysiek. Wat het beste past.

Waarom een vereniging?

We zullen kort iets toelichten over de structuur aangezien dit niet voor iedereen helder zal zijn. De KNVvL is een vereniging ter bevordering van de luchtsporten. Zij regelt veel rondom de verschillende luchtsporten zoals de regelgeving, brevetten en school erkenning. De Afdeling Paragliding valt hier ook onder en is ook georganiseerd als een vereniging. Met een bestuur en ledenvergaderingen.

Stemrecht in de ledenvergadering heb je in 2 varianten: alle individuele leden mogen een vertegenwoordiger benoemen en ledenverenigingen krijgen stemrecht naar aanleiding van aangesloten leden.

Wij willen dus een ledenvereniging zijn. Met onze vereniging willen we de sport toegankelijk en veilig houden. Met een vereniging krijg je namelijk zeggenschap binnen de KNVvL afdeling Paragliding. Veel scholen zijn georganiseerd in een vereniging en kunnen invloed uitoefenen op het beleid wat door de KNVvL wordt opgesteld. Een kleinschalige school, zoals Maurik Paragliding, krijgt met een vereniging de kans om zeggenschap te krijgen, naast de “grote” paragliding scholen. Onderwerpen die we belangrijk vinden zijn bijvoorbeeld veilig vliegen in het drukke Nederland, maar ook het bergvliegen, breveteisen, EMV en vlieglocaties.

Aanmelden

Wij vragen voor het lidmaatschap geen financiële bijdrage maar mocht je op andere wijze willen bijdragen dan mag dat zeker. Je moet al wel lid zijn van de KNVvL. Je kan je hieronder aanmelden.

Wij zullen dit dan doorgeven aan de KNVvL ledenadministratie.

Zelf moet je, als je KNVvL lid bent, een email sturen aan ledenservice@knvvl.nl met je naam, KNVvL nummer, en gewenste vereniging. De KNVvL zal je status wijzigingen. Als je dit voor 15 december doorgeeft, komt het volgende jaar op je ledenpas dan MPV te staan.

  Op https://mijn.knvvl.nl/Account/Login kun je je gegevens controleren.

  Wil je contact opnemen, stuur dan een email naar mpv@maurikparagliding.nl.

  Vereniging Maurik Paragliding (MPV) is bij de Kamer van Koophandel geregistreerd onder nummer 80831087.

  Neem contact op

  We horen graag van je!

  Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

  Begin met typen en druk op enter om te zoeken