Vliegen in het Sauerland

 In Bergcursus

Enthousiast na het bekijken van de foto’s en filmpjes op de site, heb ik me ingeschreven voor in introductie weekend in het sauerland.

Terwijl het buiten nog een beetje miezert beginnen wij binnen met de theoretische uitleg over het parapenten. Toch wel handig

om wat achtergrondinformatie te hebben voordat je het veld opgaat. Gelukkig wordt het na de lunch droog en kunnen we de theorie nu buiten in de praktijk gaan brengen op het plaatselijke voetbalveld. Met behulp van de aanmoedigingen van de toegestroomde lokale bevolking worden de eerste ‘hopjes’ gemaakt. Na vele malen proberen en oefenen onder leiding van de enthousiaste instructeurs Jan en Wilfred is het tijd voor een welverdiend drankje in de bar van het hotel. De avond bestaat uit gezellig kletsen, eten en drinken en hier en daar op tijd naar bed, want morgen weer vroeg  op. Na een prima ontbijt is het tijd voor het ‘echte’ werk; vliegen!

Lekker in het zonnetje zwoegen we met parapentscherm en al de heuvels op.

De schermen worden uitgevouwen, lijnen gecontroleerd en vervolgens  ‘lopen, lopen, lopen’…. en vliegen!  Wat een geweldig gevoel! Echt en hoogtepunt! Ook al waren het maar kleine vluchtjes, het was super!

Ik (Daan) heb de cursus gedaan, maar mijn vriendin Rianne was zo enthousiast dat zij dit de volgende keer ook wil gaan ervaren.

Kortom een geweldig weekend met veel gezelligheid, plezier en sportiviteit.

Met vriendelijke groet,

Daan en Rianne

Recente berichten

Laat een reactie achter

Begin met typen en druk op enter om te zoeken