Derde druk van “Vrij Vliegen” is uit

 In Nieuws

Bastienne Wentzel heeft de derde druk van het boek “Vrij Vliegen” uitgebracht:

“Hoe zat het ook al weer met de instelhoek en de invalshoek? Wat zijn miniwings en tweelijners? Ooit gehoord van altocumulus castellanus? En wat doe je als je een cravat hebt?

Paragliding leer je natuurlijk niet uit een boek. Niets is zo leuk als zelf vliegen. Maar soms regent het, of waait het te hard. De niet-vliegbare dagen. Op die dagen heb je plezier van dit boek. Dan ben je toch met vliegen bezig.

Dit boek is bedoeld als ondersteuning bij de theorielessen die horen bij een paragliding-opleiding, ter voorbereiding van het theorieexamen van de KNVvL of als naslagwerk voor de kennis die iedere piloot zou moeten bezitten. De onderwerpen die in het boek aan bod komen zijn: historie, materiaal, vliegpraktijk, aerodynamica, meteorologie, regelgeving en navigatie.

De derde editie is flink uitgebreid en geactualiseerd. Wijzigingen van de KNVvL reglementen, wetgeving en de ICAO kaart zijn opgenomen, maar ook informatie over de moderne materialen en nieuwe inzichten. Er zijn tientallen foto’s en illustraties toegevoegd. Het aantal pagina’s is met 162 daardoor wederom hoger dan de vorige editie.”

Het boek sluit perfect aan op het theorie-examen voor brevet 2 en 3, en is bijna verplichte kost voor de schermvliegers.

Wil jij dit boek ook in je bezit hebben? Bestel dan via info@maurikparagliding.nl of rechtstreeks bij http://theorie.bmedia.nl/boek.php. De prijs is 32,50 euro, exclusief verzendkosten.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Begin met typen en druk op enter om te zoeken