Overland boven de Achterhoek met Frans Mientjes

 In Nieuws

Gisteren 19 april was het een prachtige vliegdag. Onze hulpinstructeur Frans Mientjes van vliegschool Maurik, besloot dan ook om te gaan vliegen. Vertrokken vlakbij Bentelo, dit ligt net ten zuiden van Hengelo(O), en werd door de lierman in twee trappen naar 800 mtr. gebracht.
Heel eventjes moest Frans zoeken naar thermiek, maar al snel sloeg de variometer met 2 á 3 meter uit en kon het stijgen beginnen en dat ging vlot naar 1600 mtr! tegelijkertijd daalde de temperatuur naar -3, koud dus! Door de stevige noord-oosten wind was de grondsnelheid hoog, af en toe ruim 60 km/u. En daarmee werd in een vlot tempo richting Doesburg gevlogen.Na bijna twee uur en 47 km. verder zette Frans zijn Up Kantega weer aan de grond, en kon weer terugkijken op een prachtige vlucht boven de Achterhoek. Grondploegman Wilfred Bussink zorgde ervoor dat Frans weer via het asfalt terug kwam in Bentelo.
Frans Mientjes deelt deze overland ervaring graag met andere paragliders, dit kan bijvoorbeeld heel goed binnenkort in de Slovenië week van 12 t/m 17 mei.
Daar zal Frans en het team met vliegschool Maurik paragliding ook aanwezig zijn om mensen die minimaal in het bezit van B2 deze kennis te delen en daar een overland training geven. Deze Slovenië vliegweek is voor beginner en ervaren vlieger en er zijn nog een paar plekken vrij, bel voor meer info: 085-049 55 69 of klik op deze link, vliegweek Slovenië en graag tot ziens!
Kijk op de link voor de vluchtdetails.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Begin met typen en druk op enter om te zoeken