Red Bull X-Alps 2017 – Mario Spee

 In Nieuws

Na maanden van intensieve voorbereiding zijn ze dan eindelijk van start,
de bikkels die al lopend en vliegend een traject van ruim 1138 km door de Alpen moeten afleggen om van Salzburg naar Monaco te geraken.
Voor de start van de eigenlijke race werd op donderdag 29 juni een proloog gepland, waarmee de startvolgorde voor de gespreide start op maandagochtend bepaald zou worden.
Door de erbarmelijke weersomstandigheden werd de uitgezette driehoek van 36 km omgezet in een race van Fuschl am See naar de top van de Zwölferhorn en terug.Terug vliegen mag, als de omstandigheden het toelaten. Iedereen komt te voet weer de berg af…

Onze landgenoot Ferdinand (Ferdy) van Schelven is dit jaar ook weer van de partij en hij heeft er zin in. Chrigel Maurer, al vier keer winnaar van de X-Alps, moest verstek laten gaan vanwege een infectie. Dit betekent op maandag niet alleen achteraan starten, maar ook nog eens een tijdstraf van een uur ten opzichte van de laatst startende deelnemer. Een totaal van ruim 2,5 uur na de eerst startende deelnemer.

Zondag 2 juli, om 11:30 uur de massastart in Salzburg. Eerste keerpunt is de top van de Gaisberg.
5 Kilometer in de stromende regen en vlagerige wind tegen de berg op lopen en dan, normaal gesproken, vliegend verder. Helaas zit dat er deze keer niet in. Voor het eerst komt niemand op de eerste dag aan vliegen toe. Zondagavond om 22:30 uur moeten ze binnen zijn.
Dan proberen zo goed mogelijk uit te rusten en slapen, want maandagmorgen gaat de eerste deelnemer om 05:00 uur van start. Ferdy zit in de top tien, en er is nog van alles mogelijk.
Chrigel Maurer is fit verklaard door de dokter, en is vol goede moed van start gegaan.
Benieuwd hoe dat afloopt…

Volg de laatste nieuwtjes over de vorderingen van Ferdinand via Facebook op de pagina van Tony, de vader van Ferdy, ‘Toontje de razende reporter’ en Ferdinand live op TheFlyingDutchman.
Live tracking vind je op de officiële X-Alps website. De link vind je hier.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Begin met typen en druk op enter om te zoeken