Corona-beleid bij Maurik Paragliding – Vanaf 11-05-2020

 In Nieuws

De effecten van het Corona virus op ons dagelijks leven zijn groot. Ook wij volgen de berichtgeving op de voet en nemen passende maatregelen. We laten ons hier leiden door de RIVM en KNVvL richtlijnen. Dit zal komende weken steeds aangepast worden.

Op 6 mei 2020 zijn vanuit de overheid nieuwe aanpassingen op de maatregelen aangekondigd. Op basis hiervan hebben wij kunnen besluiten dat wij weer voorzichtig kunnen beginnen met opstarten van het lierbedrijf.

In onze vorige update, hebben wij aangekondigd dat wij tot en met 19 mei niet mochten lieren. Op basis van de nieuwe aanpassingen, die ook door de KNVvL ondersteund worden, mag er vanaf 11 mei weer gelierd worden.

In de afgelopen weken hebben wij hiervoor al voorbereidingen getroffen. Naast het KNVvL Hervattingsprotocol Schermvliegen hebben wij ons eigen protocol geschreven, waar wij ons als team, en jullie als bezoekers aan moeten houden. Daarnaast is er een SK2 lierrelease montage-instructie geschreven, zodat alle piloten zichzelf aan de lierkabel kunnen koppelen. Beide documenten zijn geschreven met de 1,5 meter regels in gedachten.

Deze 1,5 meter regels houden in dat wij voorlopig helaas nog geen tandemvluchten mogen maken. Op dit moment is het moeilijk om te zeggen wanneer dit weer mogelijk gaat worden. Wij zullen hier op terug komen zodra wij meer duidelijkheid hierover krijgen. Voor dit moment betekent het dat wij de geboekte tandemvluchten van zaterdag 23 mei 2020 moeten annuleren.

Voor wat betreft de cursisten en vrijvliegers. Omdat wij als team ook een periode van niet-vliegen achter ons hebben, en wij ons moeten aanpassen op de 1,5 meter regels, zullen wij eerst een teamdag moeten doen. Dit zodat iedereen ingespeeld is op de nieuwe werkwijze. Deze teamdag staat in de planning voor zaterdag 16 mei 2020.

Het is daarna de bedoeling om op donderdag 21 mei 2020, en zaterdag 23 en 30 mei 2020 met cursisten (met minimaal L1/B1) en vrijvliegers weer beginnen te vliegen. Afhankelijk van hoe dat loopt, gaan wij bekijken hoe wij weer met reeds gestarte cursisten (nog geen L1/B1) en nieuwe cursisten aan de slag kunnen.

Tijdens onze lierdagen hanteren wij de volgende (hygiëne)regels:

 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Blijf thuis als je, of een huisgenoot, één of meer van de volgende (ook milde) symptomen hebt: verkoudheid, niezen, keelpijn, hoest, benauwdheid, verhoging of koorts of vastgestelde covid-19.
 • Kom alleen als je gereserveerd hebt. Mocht je op de reserve-lijst ingeschreven hebben, kom alleen als je bericht hebt gehad dat je mag komen.
 • Reis alleen of kom met personen uit jouw huishouden. Personen uit hetzelfde huishouden mogen alleen komen als ze ook gereserveerd hebben.
 • Vermijd het openbaar vervoer.
 • Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de activiteiten op de locatie.
 • Verlaat direct na het beëindigen van de activiteiten het terrein.
 • Spreek elkaar aan op ongewenst gedrag en bij overtreding van de regels.
 • Schud geen handen.
 • Was goed en regelmatig je handen.
 • Vermijd het aanraken van je gezicht.
 • Desinfecteer materiaal dat je deelt met anderen voor en na gebruik.
 • Nies en hoest in je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes, gebruik ze eenmalig en gooi deze direct weg.
 • Neem je eigen stoel mee, als je op een stoel wil kunnen zitten.

Door de 1,5 meter regels kan de startleider niet meer de lierkabel aan de piloot koppelen. Voordat de cursisten en vrijvliegers naar het lierveld komen, verwachten wij daarom dat de desbetreffende personen het KNVvL Hervattingsprotocol Schermvliegen hebben gelezen, en onze SK2 lierrelease montage-instructie hebben bekeken en gelezen. Wij hebben zowel een video gemaakt, als een geschreven beschrijving. Wij verwachten dat deze samen de meeste vragen zullen beantwoorden. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan contact met ons op. Indien mogelijk graag van te voren via email, maar anders is er ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen op het lierveld.

Wij blijven de situatie van week tot week bekijken. Mochten de richtlijnen verder versoepeld, of weer verder beperkt worden, dan zullen wij daar op inspelen.

Wij informeren de tandemgasten, die gereserveerd hadden voor de desbetreffende dagen, via email. Wij willen deze personen graag vragen om een nieuwe reservering te maken via onze website.

Vanzelfsprekend zullen de cadeaubonnen, die hierdoor verlopen, verlengd worden. Neem daarvoor even contact met ons op (info@maurikparagliding.nl). Ook voor verdere vragen kan je via dit emailadres contact opnemen.

Voor meer info:

Recente berichten

Laat een reactie achter

Begin met typen en druk op enter om te zoeken