Op een zomerdag naar Winterberg

 In Nieuws

En 7 juli was zo’n dag… alhoewel, Joost ging om kwart over één een poging wagen vanaf de thuishaven Bentelo en beter bekend als het vlieghonk en een van de mannen van vliegclub Plus 4.
En deze poging strandde al snel na 20 minuten. Kort daarna werd de kabel opnieuw uitgerold en in drie trappen werd Joost met zijn UP trango op een hoogte gebracht van ruim 400 meter.
Opnieuw zoeken naar thermiek, deze werd moeizaam gevonden maar geleidelijk werd er hoogte gewonnen en de 1000 meter wordt aangeraakt. Met de stevige noordwest stroming is de koers richting zuidoost en met een gemiddelde van 32 per uur gaat het allemaal vlot. Tussen half drie en half zeven bivakkeert Joost ruim vier uur lang op een hoogte tussen de 1000 en 1800 mtr!
En dan ligt om zes uur in de avond het Sauerland voor de deur. De bellen blijven en met een hoogte van bijna 1900 meter is de vlucht nog niet afgelopen. Wel is het uitgestrekte beboste Sauerland meer een uitdaging om een goede landingsplek te vinden. Deze wordt dan ook om half acht pas gevonden na 177 km(!) bij het bekende wintersportplaatsje Winterberg. Verder vliegen was een mogelijkheid, aldus Joost, maar landen ergens in de bossen met daarna de kans op een flinke wandeltocht in de avond was geen fijne optie. Dan is het treinstation van Winterberg een goede retrieve en na een overnachting in Dortmund kwam Joost zondagochtend weer terug in Bentelo en was nog altijd ‘in de wolken’ van zijn prachtvlucht!

Bekijk hier de link van de vluchtgegevens.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Begin met typen en druk op enter om te zoeken